Autoverzekering tipsAutoverzekering tips
NLautoverzekeringen geeft graag handige autoverzekering tips en adviezen over uw autoverzekering, het onderhouden van uw auto en de verbetering van uw rijvaardigheid. Weet u bijvoorbeeld hoe u olie moet verversen, een autoband moet verwisselen of hoe u goed voorbereid op weg kunt? NLautoverzekeringen geeft u graag de informatie die u nodig heeft bij onder andere autoschade, auto onderhoud en het kopen van een auto. Bekijk het overzicht met verschillende auto tips.

Autoverzekering Vergelijken
Veel mensen sluiten een autoverzekering af bij de aankoop van hun auto en kijken er daarna niet meer naar om. Maar je auto wordt ouder, premies veranderen en bovendien krijg je als nieuwe klant vaak extra kortingen. Genoeg reden om regelmatig je autoverzekering te vergelijken en te kijken of je premie niet lager kan of de dekking beter passend.

Schade Autoverzekering Schade Autoverzekering
Heb je schade? Dan is het verstandig om eerst te kijken of het een grote of kleine schade betreft. In het geval van een kleine schade kan het namelijk voordeliger zijn om die zelf te betalen. Bij het claimen van een schade verlies je namelijk meestal je no-claimkorting. Je premie stijgt daardoor. Soms is het dan voordeliger om een kleine schade zelf te betalen, dan jarenlang een hogere premie.

Het betalen van autoverzekering
Veel mensen kiezen automatisch voor een maandbetaling. De premie voor je autoverzekering in een keer betalen is namelijk vaak een fors bedrag. Maar verzekeraars hanteren voor betalen in termijnen vaak een toeslag. Daardoor kan het betalen per maand tot wel 6% meer kosten. Heb je het geld achter de hand? Dan kan kiezen voor een jaarbetaling dus een mooie manier zijn om te besparen.

Nieuwe en oude auto'sNieuwe en oude auto’s
Auto’s verschillen onderling in vele opzichten en daarmee in het risico dat ze lopen. Een nieuwe auto zal een hogere dekking nodig hebben dan een oude, en voor een duurdere auto ten op zichtte van een goedkopere geldt hetzelfde. Maar toch hebben veel mensen een dekking die eigenlijk niet goed bij ze past als je kijkt naar de leeftijd en de waarde van hun auto.

Eigen risico
Vaak kun je met een hoger eigen risico zoveel besparen dat dit gemakkelijk opweegt tegen die ene keer dat je schade hebt. Het laagst mogelijke eigen risico lijkt soms interessant, omdat je dan bij schade maar een klein deel zelf betaalt. Maar voor je portemonnee is een laag eigen risico lang niet altijd het beste.

Aanvullende verzekeringen
Vooral bij de aanvullende verzekeringen kun je nog weleens dubbel verzekerd zijn. Bijvoorbeeld als je een inzittendenverzekering afsluit. Veel mensen sluiten die af omdat ze denken dat de passagiers in hun auto niet verzekerd zijn zonder een inzittendenverzekering. Maar passagiers vallen al onder de WA-dekking van je auto. Alleen de bestuurder valt er niet onder.

Rechtsbijstandverzekering
Ook bij een rechtsbijstandverzekering als aanvullende verzekering loop je het risico dat je dubbel verzekerd bent. Als je namelijk al een losse rechtsbijstandverzekering hebt, kan daar ook een verkeersdekking in zitten. Dan hoef je die niet alsnog bij je autoverzekering af te sluiten.

Heeft u zelf handige autoverzekering tips, stuur ons een e-mail en wij plaatsen hem graag op onze website.